Van der Sande: ‘Elke dag beter’

vandersande-1

“We mogen niet klagen, al is onze achterstand qua punten wel al niet klein meer. Maar elke dag is er beterschap merkbaar bij ons”, verklaarde Tosh Van der Sande bij de start van de derde dag van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent.

Tosh Van der Sande en Jasper De Buyst willen Gent verlaten met minstens een podiumplaats. De Buyst won in 2014 (met Kenny De Ketele) en 2013 (met Leif Lampater) en doet nu dus met Tosh Van der Sande een gooi naar de oppergaai. Het Belgische koppel van Lotto Soudal staat na twee nachten als derde geposteerd in het klassement. Zij tellen 23 punten minder dan de leiders Kenny De Ketele/Robbe Ghys. 

“We mogen niet klagen, al is onze achterstand qua punten wel al niet klein meer: 23 op De Ketele en Ghys. Daar zullen we toch rekening mee moeten houden. Elke dag is er beterschap merkbaar bij ons. Ik heb zelf al enkele jaren niet meer op deze piste gereden. De focus lag immers op de weg. Ook Jasper De Buyst zei het Kuipke enkele jaren geleden vaarwel. Maar nu zijn we beiden terug en we gaan er het beste van maken”, verklaarde Tosh Van der Sande. 

Na twee dagen en nachten lijkt het podium van deze Gentse zesdaagse al vast te liggen. “We hebben in aanloop naar deze zesdaagse elkaar de laatste twee maanden bijna dagelijks gehoord. Dit evenement noemt niet voor niets de Lotto-Zesdaagse. Daarom willen wij hier wel uitpakken. We doen mee voor de overwinning maar het zal sowieso moeilijk worden om Keisse/Viviani te kloppen. Ook De Ketele/Ghys laten een fantastische indruk na. Het is niet aan mij om te zeggen dat het podium al vast ligt, maar de kans is groot”, lachte Tosh Van der Sande. 

DE PAUW; ‘EERSTE DAG WAT WENNEN’

Moreno De Pauw rijdt de Lotto Zesdaagse van Vlaanderen-Gent aan de zijde van Lindsay De Vylder. Voordien vormde de Waaslander steevast een koppel met Kenny De Ketele

“Het was de eerste dag wat wennen aan Lindsay De Vylder hier in ‘t Kuipke. Tijdens de aflossing van de tijdrit liep het ei zo na helemaal mis. Ik raakte de balustrade bovenaan de piste bijna. Het scheelde echt niet veel of onze zesdaagse zat er dan al op. Een stressmoment”, verklaarde Moreno De Pauw. “Lindsay is nu wel al wat gekalmeerd. Hij trekt me heel goed aan en dat heb ik hem ook al meermaals gezegd. Hij wint elke avond aan zelfvertrouwen. Ons doel is om de baanronde en de 500 meter telkens te winnen en daar zijn we al aardig in geslaagd”.

In het klassement staat het duo De Pauw/De Vylder op de vijfde plaats en dat op één ronde van de leiders. “We zijn nog maar twee dagen ver, maar het klassement hebben wij zeker nog niet uit ons hoofd gezet. Al is duidelijk dat er drie ploegen bovenuit steken. Daar maken wij geen deel van uit. Winnen zal sowieso niet aan de orde zijn. Vrijdag komt een deel van mijn fanclub naar ‘t Kuipke. Ze zullen met zo’n 250 zijn. Drie volle bussen en nog wat fans die met de auto komen”, vervolgde Moreno De Pauw. 

Met de steun van zijn fans slaagde Moreno De Pauw er meermaals in zijn eigen record te verpulveren. “Het zal ooit wel eens stoppen zeker? Ook een gegeven is dat records gemaakt zijn om te verbreken. De tijd van de 500 meter (26.595) verbreken acht ik niet mogelijk. Dat is zo’n scherpe tijd. Misschien kan ik de tijd van de baanronde (8.433) nog een ietsje verbeteren. Misschien lukt dat met de steun van de fans.” 

Dit jaar rijdt Moreno De Pauw met Lindsay De Vylder in ‘t Kuipke en dus niet meer met Kenny De Ketele. “Sinds Glasgow wist ik dat ik in Gent niet meer met De Ketele zou rijden. We kunnen daar nog lang over praten. Het is aan mij om te bewijzen dat ik er ook nog ben. Misschien ben ik geen smeerlap genoeg om mijn stempel door te drukken. Ik heb het geheel wel al een plaatsje gegeven.”

Deel dit bericht