Wereldkampioenen Havik en Van Schip gaan als leiders eerste nacht in

Golazo
Golazo

Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip gaan als leiders de eerste nacht van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent in. Van Schip kwam tijdens de eerste ploegkoers ten val, maar in de afsluitende ploegkoers greep zijn ploegmaat Havik aan de zijde van Lasse Norman Hansen de macht. Titelverdedigers Lindsay De Vylder en Robbe Ghys volgen als nummer twee op één ronde.

De eerste puntenkoers van de avond ging naar de Fransman Oscar Nilsson-Julien. Hij pakte in dat nummer meteen een ronde op de rest van het pak. De tweede puntenkoers was een kolfje naar de hand van Tuur Dens.

Daarna was het aan titelverdedigers Lindsay De Vylder en Robbe Ghys om de macht te grijpen. De Vylder schreef eerst de individuele afvalling op zijn naam en maakte daarna zijn favorietenrol waar in de baanronde, waar hij vorig jaar tot twee keer toe het baanrecord scherper stelde. In de ploegkoers, het laatste onderdeel voor het muzikale intermezzo, ging de zege naar het duo Matias Malmberg/Aaron Gate.

Na de pauze werden voor het eerst de grote motoren aan het werk gezet. Letterlijk dan. De Vylder en Fabio Van den Bossche grepen achter de derny de macht. Voor De Vylder/Ghys al de derde zege van de avond. Tussendoor zette Jules Hesters de tweede individuele afvalling naar zijn hand. Het Gentse publiek ging uit zijn dak voor de thuisrijder.

Het slot van de avond had nog een stevige surprise in petto. Na een feestje voor Tim Tom Teutenberg in de scratch knalde Tuur Dens in de 500 m tijdrit naar het eerste baanrecord van de 82ste editie: 26.378.

Titelverdedigers De Vylder en Ghys leken als leiders de eerste nacht in te gaan, maar in de afsluitende ploegkoers kregen ze nog een ronde aan de broek gesmeerd door het gelegenheidsduo Havik/Norman Hansen. En zo krijgen we aan het einde van de eerste dag een regenboog boven het Gentse Kuipke. Wereldkampioenen Havik en van Schip voeren het klassement aan. De Vylder/Ghys en Van den Bossche/Hesters volgen op één ronde en vervolledigen de top drie.

1. Yoeri Havik (Ned)/Jan-Willem van Schip (Ned) 37 punten

Op 1 ronde:

2. Robbe Ghys (Bel)/Lindsay De Vylder (Bel) 65

3. Fabio Van Den Bossche (Bel)/Jules Hesters (Bel) 57

4. Vincent Hoppezak (Ned)/Philip Heijnen (Ned) 40

5. Matias Malmberg (Den)/Aaron Gate (NZe) 37

6. Jonas Rickaert (Bel)/Lasse Norman Hansen (Den) 24

7. Roger Kluge (Dui)/Theo Reinhardt (Dui) 8

Op 2 ronden:

8. Noah Vandenbranden (Bel) /Tuur Dens (Bel) 48

9. Gianluca Pollefliet (Bel)/Tim Torn Teutenberg (Dui) 43

10. Oscar Nilsson-Julien (Fra)/Valentin Tabellion (Fra) 28

11. Mark Stewart (GBr)/Oliver Wood (GBr) 8

Op 4 ronden:

12. Milan Van Den Haute/Michele Scartezzini (Ita) 7

Deel dit bericht