Wernimont en De Groote leiden in de AVS Cup

belgaimage-142185208-full

Nicolas Wernimont en Arne De Groote zijn de eerste leiders in de AVS Cup. Het Belgische duo heeft 16 punten. De Britten Rhys Britton en Wil Tidball zijn met evenveel punten tweede. De Denen Matias Malmberg en Oliver Frederiksen staan met 15 punten op de derde plaats.

De eerste puntenkoers over 120 ronden werd opgeschrikt door een valpartij van meerdere renners. De Fransman Florentin Lecamus Lambert was er het ergst aan toe en verdween uit de wedstrijd. Die eerste puntenkoers werd gewonnen door het Deense duo Arne Birkemose en Anders Fynbo. Britton en Tidball werden tweede, Bryan Boussaert legde met de Deen Martin Mollerup op de derde plaats beslag.

De tweede puntenkoers was dan weer voor de Britten Zach Bridges en Sam Watson<. Zij lieten hun landgenoten Britton en Tidball achter zich. Malmberg en Frederiksen finishten als derde.

De tijdrit over 166 meter was voor Wernimont en De Groote. Zij waren Malberg en Frederiksen en de Belgen Brent Van Mulders en Tuur Dens te snel af. Pas vanaf donderdag staat de ploegkoers op het programma.

‘SERIEUS NADEEL’

“Net als vorig jaar win ik de eerste baanronde. Vorig jaar werd ik gegangmaakt door Matthias Van Beethoven, nu door Nicolas Wernimont. Op zich is dat laatste opmerkelijk, aangezien hij slechts tweedejaarsjunior is en bovenal zeventien kilogram lichter staat dan mezelf. Hij moet dus ‘een beer’ lanceren”, lachte De Groote. “Hij zette mij perfect af. Het is mooi om de baanronde te winnen en zo ook beslag te leggen op de leiderspositie. Ik wil zondag graag eens het podium op. Vorig jaar kenden we veel pech omdat Van Beethoven uitviel door blessure. Mijn huidige compagnon leert elke dag bij, maar wat hij vandaag al liet zien stemt me hoopvol. We bekijken deze Toekomstzesdaagse echter van dag tot dag.”

De ploegkoers wordt pas vanaf donderdag gereden. Dat om de vele buitenlandse teams enkele dagen te laten wennen aan de piste van ‘t Kuipke. “Voor ons is dat eigenlijk wel een serieus nadeel. Ik had graag van bij de eerste avond al een ploegkoers gereden, maar het is nu eenmaal zo. De buitenlanders zijn nu in het voordeel de eerste dagen. We gaan ons vel wel duur verkopen en zijn niet van plan onze leiderspositie zomaar af te staan.”

Deel dit bericht