Huysmans en Bernard houden leiding vast in U23 AVS Cup

Golazo
Golazo

Nolan Huysmans en dedejaarsbelofte Thibaut Bernard gaan ook na de tweede avond aan de leiding in de U23 AVS Cup. Met 36 punten heeft het Belgische duo elf punten voor op Stan Dens en Tom Crabbe. De Britten Elliot Rowe en William Salter zijn met 22 punten opgeklommen naar plaats drie.

William Salter won de eerste puntenkoers won. Met 23 punten hield hij Renzo Raes (20), de Nederlander Elmar Abma (19) en Nolan Huysmans (13) achter zich. De tweede puntenkoers was voor Thibaut Bernard. Hij sprokkelde 42 punten, twee meer dan de Fransman Mathieu Dupe. De Brit Sam Fisher moest tevreden zijn met de derde plaats met 33 punten.

De tweede avond werd afgesloten met een tijdrit over een baanronde. Net als op de openingsavond ging die naar Stan Dens en Tom Crabbe. Nu in een tijd van 8.792. Nolan Huysmans en Thibaut Bernard reden de afstand in 8.833 en werden tweede.

“Het werd net niet in de baanronde maar ik ben toch heel tevreden met onze tweede plaats in dat nummer”, vertelde Huysmans. “We bouwen hiermee onze voorsprong uit en mogen zeker niet klagen. Gisteren hadden we een voorsprong van vier punten, dat zijn er nu al elf. We staan als ploeg sterk. Vrijdag begint de ploegkoers. Samen gaan we het daarin goed doen. Ik denk dat we voldoende op elkaar ingespeeld zijn.”

Deel dit bericht