Keizerin Kopecky doet Kuipke keer op keer daveren

Golazo
Golazo

Ook op de tweede dag van de Fashion For Cycling Ladies Cup heeft Lotte Kopecky het Kuipke doen daveren. Net als vrijdag won de wereldkampioene op dominante wijze de afvalling en de puntenkoers. ‘Lotte, Lotte, Lotte!’, rolde luidkeels van de tribunes. Lotte Kopecky is niet alleen de beste renster van de wereld, maar ook de Keizerin van het Kuipke!

Maand in maand uit reeg Kopecky de zeges aan elkaar: in België en in het buitenland, in klassiekers en kampioenschappen, in eendags- en rittenkoersen, solo en in de sprint, tegen de tijd en tegen de rest van het peloton, op kasseien en gravel, op de weg en op de piste, … Kopecky won (bijna) altijd en overal. 2023 was een wonderjaar voor de 28-jarige inwoonster van Assenede!

In een kolkend Kuipke breide Lotte Kopecky vrijdag en zaterdag nog een kort vervolg aan haar wonderjaar 2023. De regerende wereldkampioene op de weg mocht tijdens de 82ste Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent haar regenboogtruien in het baanwielrennen – op de afvalling en in de puntenkoers – komen showen aan het thuispubliek.

Samen met jonge Belgische talenten als Katrijn De Clercq en Hélène Hesters bond de leading lady van het Belgische wielrennen tijdens de Fashion For Cycling Ladies Cup de strijd aan met rensters uit Nederland, Denemarken, Duitsland en Frankrijk. Tot groot jolijt van het Gentse publiek zette Kopecky na vrijdag ook zaterdag zowel de afvalling als de puntenkoers naar haar hand.

Na afloop werd Kopecky uitgebreid gehuldigd. De bloemen na de afvalling werden overhandigd dan niemand minder dan premier Alexander De Croo, na de puntenkoers viel die eer te beurt aan het team van de title sponsor van het event, Fashion For Cycling.

Deel dit bericht